Vlaakse Moer
Dit is het deel van de Yerseke Moer wat tegen de spoordijk aanligt in het Zuiden. Het is een recent (2011) aangelegd stuk natte natuur wat een lange geschiedenis van landbouwactiviteiten kent. Tot de laatste grootschalige ruilverkaveling begin jaren negentig vond er kleinschalige landbouw plaats. Het gebruik bestond grotendeels uit beweiding met vee. Tevens waren er kleine akkertjes aanwezig. Na de schaalvergroting vond er vooral akkerbouw plaats. Het kleinschalige landschap dat voorheen aanwezig was had waarschijnlijk een rijke weide-en akkervogelfauna.
Tegenwoordig is het een nat weidevogelgebied waar soorten als kluut, tureluur en grutto broeden. De flora bestaat uit veel typische zoutminnende soorten als blauw kweldergras, zeegerst en aardbeiklaver.
De Driehoek
De Driehoek is het deelgebied wat ten noorden van de Postweg ligt. Het heeft sinds de inpoldering een lange (veelal extensieve) landbouwgeschiedenis. Het gebruik bestond grotendeels uit beweiding met vee. Tevens waren er aan de westkant kleine akkertjes aanwezig. Plaatselijk vond er geleidelijk wat schaalvergroting van vooral akkerland plaats en werden er tevenslaagstamboomgaarden aangelegd. Een deel van de graslanden is echter altijd hollebollig gebleven. Dit gegeven, plus de rijke broedvogelstand waren voor Het Zeeuwse Landschap dan ook de aanleiding om hier in 2001 en 2002 de eerste percelen aan te kopen. In 2013 is het grootste deel verworven en vormt de schakel tussen de Koude- en Kaarspolder en de Yerseke Moer.
Het gebied is vooral voor steltlopers aantrekkelijk door de lage waterstanden en vele slikranden. Kluten komen hier tot broeden en in de winter zitten er grote aantallen pijlstaarten.