Organisatiestructuur

Bij de werkorganisatie van Stichting Het Zeeuwse Landschap werken ca. 50 betaalde medewerkers. De directeur-bestuurder rapporteert aan de Raad van Toezicht. Tezamen met de afdelingshoofden vormt de directeur-bestuurder het Management Team. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wilhelminadorp; het beheer Noord en Zuid wordt gecoördineerd en uitgevoerd vanuit twee vestigingen – een combinatie van kantoor en werkschuur – in hun werkgebied. Daarnaast is er een bezoekerscentrum in Emmadorp voor het Verdronken Land van Saeftinghe en een bezoekerscentrum, dat op afspraak open is, bij de Eendenkooi in Sint Philipsland. Het Zeeuwse Landschap werkt samen met ca. 250 vrijwilligers op het gebied van monitoren, beheren en excursies. 

Bekijk het organogram

Medewerkers Het Zeeuwse Landschap overleggen

Werken bij Het Zeeuwse Landschap

Onze medewerkers en vrijwilligers zetten zich elke dag in voor natuur, landschap en erfgoed in de dynamische provincie Zeeland. Deskundig, enthousiast en met een groen hart. Dat doen we voor de natuur, voor de Zeeuwse inwoners en bezoekers. We onderhouden ruim 10.000 hectare natuur en tientallen erfgoedobjecten.  

Bekijk hier de actuele vacatures

Lees hier alles over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. 

Oehoe

Beschermersraad en Natuurwetenschappelijke Adviescommissie

De Beschermersraad denkt mee over de door de directeur-bestuurder aangedragen actuele onderwerpen en geeft aan wat er leeft bij de achterban leeft aan onderwerpen en meningen hierover. De raad kan op verschillende manieren bevraagd worden. 

De Natuurwetenschappelijke Adviescommissie (NWA) is een natuur-inhoudelijke klankbordgroep, bedoeld om met brede externe expertise plannen van Het Zeeuwse Landschap te toetsen: belangrijk voor het bewaken van de kwaliteit van ons beheer, beleid en inrichting. In ieder stadium van planvorming kan om richting, advies of revisie gevraagd worden voor iets wordt ondernomen of definitief besloten wordt. De NWA komt 3-4 keer per jaar bijeen, waarbij ook een gerelateerd veldbezoek georganiseerd wordt. 

Ecoloog die een foto maakt van witte munt

Van dat geld wordt natuurbeheer betaalt, dat houdt niet alleen in dat er moet worden gesnoeid, aangeplant en gemaaid. Maar er worden ook borden geplaatst, toezicht gehouden en gebieden gemonitord. Ook faciliteren we het publiek door wandelpaden en vogelkijkhutten aan te leggen en informatie te verstrekken. Dit alles wordt opgesteld in beheerplannen en getoetst met een kwaliteitstoets.

Eens in de drie jaar worden we gecontroleerd door Stichting Certificering Natuurbeheer of we voldoen aan alle eisen. De meest recente controle was in 2025.